„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Tūrisma jomai jābūt interesantai arī vietējiem cilvēkiem

No 1. janvāra Daugavpilī pilnvērtīgi strādā pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra. Tās direktore Ilona Maksimčika vairākus mēnešus strādāja pie tūrisma attīstības un aģentūras darbības stratēģijas 2016.—2018. gadā.

Dokuments ir viena lieta, bet pilsētniekus vairāk interesē konkrēti un redzami darbi tūrisma jomā. Domes deputāti, kuru apspriešanai bija iesniegta stratēģija, kopumā to atbalstīja, bet arī lūdza ieviest vairāk konkrētības gan aģentūras mērķos, gan pilsētas pasākumu plānos. Katra gada beigās aģentūrai būs jāatskaitās par paveikto darbu.

Līdz tūrisma sezonas sākumam aģentūra iekārtosies Vienības namā, tur, kur pašlaik atrodas Tūrisma informācijas centrs, kas pašlaik ir aģentūras struktūra. Tās pārziņā būs arī Cietokšņa kultūras un tūrisma informācijas centrs un Šmakovkas muzejs, kura atklāšana gaidāma pavisam drīz Vienības namā.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.