„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Krāslavas novadā slēgs četras skolas

Divu gadu laikā Krāslavas novadā plānots likvidēt četras mācību iestādes, tāds lēmums 29. janvārī pieņemts novada domes sēdē. Iemesls ir skolēnu skaita samazināšanās. Šogad no 1. augusta paredzēts likvidēt Kalniešu pagasta Kalniešu pamatskolu, Skaistas pagasta Skaistas sākumskolu un Krāslavas grāfu Plāteru Poļu pamatskolu, bet 2017. gadā no 1. augusta - Kombuļu pagasta Sauleskalna sākumskolu.

Krāslavas novada domes izpilddirektoram Jānim Geibam uzdots izveidot skolu likvidācijas komisijas. Lai arī pašvaldība līdz šim centusies atbalstīt skolu pastāvēšanu arī ar mazu skolēnu skaitu, turpmāk tas vairs neesot iespējams, atzīst Krāslavas novada Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne. Sauleskalna sākumskolu šogad apmeklē 12 skolēni un 10 pirmsskolas vecuma bērni, Skaistas pamatskolā ir vien 15 skolēni un 6 pirmsskolnieki, Poļu pamatskolā mācās 33 skolēni un to apmeklē 10 pirmsskolnieki, savukārt Kalniešu pamatskolā mācās 39 skolēni un 3 pirmsskolas vecuma bērni. Poļu pamatskolas liktenis vēl var mainīties, ja vien Pasaules Poļu apvienība atradīs iespēju piešķirt finansējumu.

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.