„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.0 °C
apmācies

Lauksaimnieki cer uz pozitīvām pārmaiņām

Daugavpils rajona lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētājs Maigurs Krievāns uzskata, ka lauksaimniekiem ir aktīvāk jāiesaistās dažādās organizācijās, lai ministrijas rosinātu rīkoties brīžos, kad zemnieks ir bezspēcīgs. Tomēr sadarbība, kooperācija, protesta akcijas ir mājasdarbs, kas zemniekiem jāizpilda pašiem, uzsver M. Krievāns.

Apvienība ir saņēmusi Valsts prezidenta, Ministru prezidentes un zemkopības ministra atbildes uz lauksaimnieku vēstuli, kurā viņi lūdza palielināt atbalstu. "Novembra beigās saaicinās piensaimniekus, informēsim par saņemtajām atbildēm. Zemniekiem būs jālemj, ko darīsim. Kad Daugavpilī notika piena dalīšanas akcija, zemnieki teica, ka ar šo atbalstu ziemu pārdzīvošot. Ir svarīgi, kā valdība sadalīs EK piešķirtos 8,4 milj. eiro. Apvienība ieteikusi zemniekam samaksāt kompensāciju par katru nodoto piena tonnu. Tas būtu godīgi. Zemnieki cer, ka pa ziemu daudz kas mainīsies, piemēram, pārstrādātāji apgūs jaunus piena produkcijas noieta tirgus. Es ceru, ka piena iepirkuma cena nekritīsies, varbūt pat kāps uz augšu," stāsta M.Krievāns.

Visu rakstu lasiet 27. novembra numurā.