„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Streiks vienos skolotājus visā Latvijā

27. novembrī Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pirmo reizi pēc daudziem gadiem rīkos vērienīgu brīdinājuma streiku, pieprasot papildus valsts finansējumu un pienācīgu pedagogu darba apmaksu. Šis streiks atšķiras ar to, ka pedagogi nepulcēsies pie Ministru kabineta vai Saeimas ēkas. Protesta akcija notiks uz vietas, dalība tajā ir brīvprātīga. Skolotājiem būs jāatstrādā piektdien nenotikušās stundas. Bērnus pieskatīs, viņiem būs arī nodarbības.

Daugavpilī streikā piedalīsies 16 izglītības iestādes – 3., 6., 9., 10., 12., 15., 17. vidusskola, Poļu ģimnāzija, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Centra skola, Vienības un 11. pamatskola, bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”, 1., 3 un Ruģeļu bērnudārzs. Kopā 554 pedagogi, t. sk. visvairāk Centra vidusskolā (52), 10. vidusskolā (51) un 15. vidusskolā (46). Par piedalīšanos streikā paziņojusi arī Daugavpils Universitātes arodbiedrība – 231 darbinieks.

Kā informēja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, streikā piedalīsies piecas skolas – Vaboles un Zemgales vidusskola, Naujenes, Biķernieku un Birznieku pamatskola. Tām pievienosies arī kolēģi Ilūkstes novadā – bērnudārzs „Zvaniņš”, Eglaines, Subates pamatskola, Ilūkstes 1. vidusskola un Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola. Septiņas izglītības iestādes pieteikušas Krāslavas un Dagdas novada arodorganizācijas, 14 – Ludzas, Zilupes, Krāslavas un Ciblas novada, 11 – Preiļu, Līvānu, Aglonas un Vārkavas novada arodorganizācijas.

 

Komentāri

27.11.2015 09:38
fui
Strādāt vajag bet ne streikot ! Klasēs pa 5-7 skolniekiem un grib vēl lielo naudu nopelnīt.Ejiet mežā kokus gāzt labāka pelņa būs 300 evriki pa mēnesi.