„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Lietus un sals īstiem patriotiem nav šķērslis

Spītējot vēsajam laikam un nemitīgajam lietum, 20. novembrī vairāk nekā simts jaunieši no visas Latvijas cīnījās par uzvaru patriotiskās spēles „Jaunie Rīgas sargi: Atceries Lāčplēšus!” finālā Daugavpils cietoksnī.

Starp divdesmit komandām fināla sacensībās piedalījās arī trīs Daugavpils komandas, kuras bija ieguvušas vislielāko punktu skaitu reģionālajā spēles posmā - J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda „Ughtgangbak”, Daugavpils 12.vidusskolas komanda „Dinaburgas sargi” un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda „Mērķa trieciens”.

Izmirkuši līdz ādai un nosaluši, jaunieši nepadevās dabas liktajiem šķēršļiem un visas dienas garumā spītīgi devās pildīt visdažādākos uzdevumus, lai izcīnītu savai komandai uzvaru un iespēju kopā doties braucienā uz Stokholmu ar prāmi.

Starp komandām izvērtās ļoti spraiga cīņa, Daugavpils jaunieši finālā bija vieni no aktīvākajiem ceļā uz uzvaru. Pirmās trīs vietas tika sadalītas spraigā konkurencē, komandām atšķiroties vien par pāris punktiem. Pirmo vietu izcīnīja Lielvārdes vidusskolas jaunieši, otro ieguva Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komanda, bet trešo izcīnīja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda „Ughtgangbak”.