„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Kronvalda prēmiju un „Pūci” saņems arī Daugavpils pedagogi

 

Četriem  Latvijas pedagogiem Valsts prezidents Raimonds Vējonis  šodien pasniedz  Ata Kronvalda prēmiju, tostarp Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja krievu valodas un literatūras skolotājai Inārai Kudrjavskai, kura par skolotāju strādā jau 25 gadus. Skolotājas audzēkņiem ir augsts zināšanu līmenis viņas pasniegtajā priekšmetā, daudzi no viņiem ir pilsētas, reģiona, valsts, starptautisko olimpiāžu, konkursu un zinātniski pētniecisko konferenču laureāti. Skolotāja ir arī vairāku krievu valodas un literatūras mācību grāmatu līdzautore.

Četri pedagogi saņems goda rakstus par ilggadēju un ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā. Viņu vidū ir Daugavpils 13.vidusskolas fizikas skolotājs Jurijs Kostjukevičs.

Ata Kronvalda balva tiek pasniegta kopš 1989. gada un pavisam godalgas saņēmuši 141 izcili izglītības darbinieki.

Ceremonijas laikā tiks pasniegti arī diplomi skolu reitinga “Lielā Pūce” pirmajām piecām “Lielajām skolām” un piecām “Mazajām skolām”. Pirmās 2 skolas katrā skolu grupā saņem ceļojošās balvas – pūces.

Šogad starp lielajām skolām reitinga augšgalā izvirzījusies Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, Siguldas Valsts ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Cēsu Valsts ģimnāzija.

Starp mazajām skolām - Daugavpils Saskaņas pamatskola, Daugavpils 13. vidusskola, Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskola, Aglonas vidusskola un Preiļu 1.pamatskola.