„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Cirka princese” Daugavpilī tomēr skanēs

 

Daugavpils teātra aizvadītā sezona bijusi ļoti veiksmīga, bez radošām neveiksmēm, turpretī jaunā sākusies smagi, atzina teātra direktors un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs 21. augustā notikušajā preses konferencē.

Augusta sākumā Ventspilī notikusī traģēdija satricinājusi arī Daugavpils teātri, liekot tam mainīt savus plānus un pārcelt iecerētās Imres Kalmana operetes „Cirka princese” iestudējuma pirmizrādi. Šajā izrādē dziedāt galveno lomu - Misteru X - gatavojās Latvijas Nacionālās operas kora solists Igors Martaks, kurš traģiski gājis bojā Ventspilī.

Pieņemt notikušo Daugavpils teātra kolektīvs nespēj joprojām, taču dzīve turpinās un iecerētais ir jāīsteno. „Cirka princese” bija plānota kā spilgtākais jaunās sezonas notikums, par ko jau sen ticis sapņots. Operetes pirmizrāde nenotiks oktobrī, kā tas bija iepriekš plānots, bet gan pārcelta uz novembri un tiks veltīta Igora Martaka piemiņai.

Visu rakstu lasiet 28.augusta numurā.