„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Ja cilvēks sporto, viņš jau ir uzvarējis

Bijušais ambelietis, tagad - daugavpilietis Imants Suveizda pirmo reizi mūžā noskrēja 50 km distanci, piedaloties 50 un 100km šosejas skrējienā Latvijas čempionātā, kas notika Višķos. Turklāt Imants izcīnīja bronzas godalgu, un atkal pieteica sevi skrējēju elitē. Vieglatlēts gan uzsvēra, ka skrienot savam priekam. „Ja tu skrien, nūjo vai dzenā futbola bumbu, vārdu sakot, sporto jeb dzīvo aktīvi, tad tu jau esi uzvarētājs,” uzskata Imants.

"Domāju, ka vienkārši noskriešu tos 50 km. Mani atbalstīja Andris Dudelis ar savu komandu. Beigu beigās noskrēju labāk nekā biju domājis - finišēju trešais. Zeltu un sudrabu izcīnīja rūdītie garo distanču skrējēji,” pastāstīja I. Suveizda, piebilzdams - kas skrien maratonu, tas noskries arī 50 km. Priekšnoteikums ir tikai viens - jābūt labā fiziskā formā. Vieglatlēts, kuram aiz muguras ir liela treniņu un sacensību pieredze, maratonā komfortabli jūtas pirmos 35-40 km, pēc tam iestājas grūts brīdis, uzmācas pat domas, ka jāizstājas, skriešanas grūtības atklāja Imants. Un tieši tobrīd svarīgi ir atgādināt sev, kāpēc tu skrien. Tad sportists veiksmīgi pievar arī pēdējos 2-7 km. 

Visu rakstu lasiet 31. jūlija numurā.