„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Igauņu retro motociklu un automašīnu parāde Latgalē

No 17. līdz 19. jūlijam braucienā pa Latgali bija devušies retro motocikli un automašīnas no Igaunijas, lai iepazītu Latgales dabu, tās mazpilsētas un ciemus, kā arī populārus tūrisma objektus.

Veco spēkratu īpašnieki bija izvēlējušies Latgalē izmest visai plašu loku, iepazīstot Balvus, Kārsavu, Ludzu, Dagdu, Krāslavu, Aglonu un Preiļus, kā arī apstājoties vēl vairākos ciematos šajā posmā.

Brauciena dalībnieki uz stundu bija piestājuši arī Preiļos, stāvlaukumā pie kinoteātra, kur viņu retro automašīnas un motociklus apskatīja arī „Latgales Laiks”. Preiļos igauņi mazliet ievilka elpu, iepazīstot pilsētu, savukārt iedzīvotājiem pa to laiku bija iespēja apskatīt viņu labi restaurētos auto un motociklus, kas uzjundīja atmiņā jaunības laiku, kad daudziem jauniešiem motocikls Jawa vai IŽ bija viņu iekāres objekts. Izrādās, tos bija apbrīnojuši ne tikai puiši, bet arī meitenes. Stāvlaukumā sastaptā Inta savai draudzenei stāstīja, ka viņas krustēvam bijis gaišzils IŽ, un arī viņa ar to braukusi. „Jaunībā jau visu gribas izmēģināt,” atzina Inta.

Visu rakstu lasiet 28. jūlija numurā.