„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Deputāti piešķīra naudu, lai uzlabotu sociālās palīdzības sniegšanu

Daugavpils domes sēdē 25. jūnijā deputāti nolēma iedalīt Sociālo lietu pārvaldei no pašvaldības budžeta papildus 19 378 eiro jaunu štata vienību ieviešanai. Par iespēju uzlabot sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu sniegšanu pilsētniekiem deputāti iepriekš diskutēja ārkārtas finanšu komitejā.

SLP vadītāja Benita Siliņa skaidroja, ka beidzamajā laikā SLP darba apjoms ir krietni pieaudzis un tas saistīts gan ar maznodrošinātā statusa piešķiršanas procedūru, gan ar atlaižu piešķiršanu braukšanai sabiedriskajā transportā pensionāriem no 70 gadu vecuma.

Saskaņā ar Valsts kontroles sniegtajām rekomendācijām un pašvaldības lēmumiem šobrīd maznodrošinātā un trūcīgā statusa piešķiršanai nepieciešams vērtēt klienta materiālo stāvokli. Šos jautājumus izskata tikai trīs SLP darbinieki, bet darba apjoms ir liels, tāpēc cilvēkiem nākas gaidīt, lai saņemtu pienākošos pabalstus. Lai paātrinātu procesu, uz sešiem mēnešiem Sociālo lietu pārvalde pieņems darbā papildus četrus darbiniekus – trīs sociālos darbiniekus un sociālā darba organizatoru. Pieņemts lēmums ieviest arī ergoterapeita likmi, šāds speciālists ir nepieciešams, lai palīdzētu SLP klientiem atgūties pēc traumas vai slimības. Kā arī tiks pieņemts darbā sociālā taksometra šoferis, lai varētu turpināt dalību projektā „Sociālais taksometrs”.

Visu rakstu lasiet 30. jūnija numurā.

Foto: soclp.lv