„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Zarasos sabrauca Mini Cooper no visas pasaules

No 21. līdz 24. maijam kaimiņvalsts Lietuvas pilsētā Zarasos uz Zarasu ezera salas notika automobiļu Mini Cooper cienītāju salidojums, kurā piedalījās ap 1000 pārstāvjiem no 20 Eiropas valstīm ar vismaz 500 spēkratiem, tostarp viena ekipāža ieradusies pat no Amerikas.

Šāds salidojums tiek rīkots jau 37. reizi, bet pirmo reizi tas notika Baltijā. Iepriekšējā reizē mazo automašīnu cienītāji pulcējās Lielbritānijā, kur arī bija uzzinājuši par gleznaino Lietuvas salu un nolēmuši to noteikti apmeklēt. Mini kūperu salidojums ir slēgts pasākums, kur ziņkārīgie no malas netiek ielaisti, taču šoreiz viena diena bija izņēmums, kad neparastajā miniauto pasaulē varēja ielūkoties ikviens.

Šo automašīnu īpašnieki esot neparasti, mazliet „traki”, bet ļoti jautri cilvēki. Par to liecina jau fakts, ka tieši Mini cooper bija visiem pazīstamā komiķa Mistera Bīna iecienītākā automašīna. Šie cilvēki esot uzticami mazajam automobilim, atjauno vecāka izlaiduma gada eksemplārus, iegādājas modernākus, veido tiem neparastu tūningu, ceļo pa pasauli. Ik pa laikam sapulcējas vienkopus, lai dalītos piedzīvojumos, pieredzē un jautri pavadītu laiku.

Visu rakstu lasiet 29. maija numurā.