„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Dievam nav svešu cilvēku

Lai pateiktos Dievam par priesterības aicinājumu, 27. maijā plkst.12.00 Valērijs Oļševskis kopā ar Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli un priesteriem noturēs Svēto Misi.Atskatoties uz priesterības 25 gadu jubileju, Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs katoļu draudzes vikārs Valērijs Oļševskis sev un citiem atgādina, cik mīlošs ir Dievs.

„Pati vienkāršākā saruna ir bagāta ar Dieva pazīšanu. Dievam nav svešu cilvēku, tāpēc ka viņš mūs ir radījis pēc savas līdzības,” priesteris jubilejas sarunā uzsvēra „Latgales Laikam”. V Oļševskis savā kalpošanā ir piedzīvojis, kā vesela paaudze ir izaugusi brīvībā, kur nav jākaunas vai jābaidās par savu ticību, tomēr, pēc viņa novērotā, ir daudz kārdinājumi atteikties no Dieva, tāpēc viņš bieži cilvēkiem stāsta, kāpēc ir jākrista bērni, jālaulājas, jārīko bēru Svētā Mise.

Atminoties savas priesterības pirmsākumus, V. Oļševskis atzina, ka arī viņa ticība izaugusi no ģimenes ticības koka. Valērija vecmamma Anna bija ļoti ticīga, dzīvoja gandrīz pie pašas Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs baznīcas. Kad vecmamma un vecāki gāja uz baznīcu, līdzi ņēma arī Valēriju.

Visu rakstu lasiet 26. maija numurā.