„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Locikos top galetes brokastu galdam

Ejot garām „Latteps Food” galešu ražotnei, degunu kārdina patīkama uz pannas karsētu graudu smarža. Galetes, kas ir pagatavotas no griķu, rīsu, kviešu, maijā arī no kukurūzas graudiem, ir īsu laiku augstā temperatūrā pagatavots, nevis cepts produkts, ko daudzi brokastīs ēd maizes vietā, „Latgales Laikam” uzsvēra uzņēmuma „Latteps Food” ražošanas daļas vadītāja Natālija Koposova un tirdzniecības vadītājs Sergejs Kiseļovs.

Saražoto produkciju naujenieši saviem sadarbības partneriem piegādā katru nedēļu, tā nedz noliktavās, nedz veikalos netiek turēta mēnešiem ilgi. „Ražojam vienpadsmit galešu veidus, tirgojam tepat Latvijā un eksportēja uz Lietuvu un Igauniju. Mūsu galetēm ir kvalitātes zīme „ES Bio lauksaimniecība”, jo tās ir ekoloģiskas. Cilvēkiem patīk rīsu galetes „Dr. Nature”, kas tiek pagatavotas ar un bez sāls, tāpat ir iegaršojušās griķu, bioloģisko griķu, griķu-rīsu, kviešu miltu galetes „Maizītes” un griķu galetes šokolādē „Dr. Chocolate”, pastāstīja Sergejs.

Galešu gatavošanai iepērk Naujenes lauksaimnieku kviešus, lietuviešu griķus un itāļu rīsus. „Arī mūsu zemnieki labprāt pārdotu bioloģiskos griķus, taču viņi tos notirgo poļu kolēģiem, nevēlas griķus sertificēt tikai tāpēc, ka tas ir ļoti sarežģīts un laikietilpīgs darbs,” teica Natālija.

Visu rakstu lasiet 22. maija numurā.