„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Viktors Jakovļevs atpūšas ar makšķeri rokās

Subatietis Viktors Jakovļevs gandrīz ik rītu ņem makšķeri un dodas uz Lielo vai Mazo Subates ezeru. „Jau tagad ir cope, lai gan zivju pagaidām nav daudz, tomēr pusdienu zupai vai cepšanai pietiek,” „Latgales Laikam” pastāstīja makšķernieks.

Viktors pirmos lomus noķēra puikas gados Lietuvā, kur ir piedzimis. Īsta makšķere bija retums, tāpēc zēni, arī Viktors ar brāļiem Juri un Vladimiru, atrada un nolauza taisnākos lazdu zarus, aizņēmās no pieaugušajiem makšķerauklas, āķus un devās uz copi. Toreiz ķērās asari, raudas, vēlākajos gados, jau dzīvojot un strādājot Subatē, ir noķertas lielas zivis un lieli lomi. Šopavasar Viktors Subates ezerā noķēra 1,3 kg smagu plaudi, vēl daži plauži bija kilogramu smagi.

„Subatē ezeri ir bagāti, vietām dziļums ir 30-35 m, tāpēc te ir vislabākā cope. Marts un aprīlis ir tā saucamie izlūkgājieni uz ezeru, bet maijā zivis ķersim jau pa īstam. Man patīk cope gan no krasta, gan no laivas. Esmu arī čakls zemledus makšķernieks. Pie mums var noķert virs 3 kg smagus plaužus, ķeras arī raudas, asari, ,karpas, karūsas, baltie amūri, vēdzeles, līņi, līdakas. Ja zivis labi pabarosi, tad āķis nekad nebūs tukšs. Viņas to vien darīs, kā riņķos ap ēdiena vietu,” teica Viktors.

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.