„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Mirnija iedzīvotāji negrib samierināties ar bedrainu galveno ielu

„Latgales Laika” redakcijā vērsās Laucesas pagasta Mirnija ciemata iedzīvotājs Aleksandrs Kolomenčikovs. Viņš uzaicināja reportieri pārliecināties, ka ciemata galvenā – Miera iela, pa kuru brauc skolas autobuss un kur atrodas pagasta pārvaldes ēka, ir briesmīgā stāvoklī.

Mēs aizbraucām uz Mirniju tūlīt pēc lietus, un Miera iela pavērās visā savā „krāšņumā” – iepretim pagastmājai viss ceļš ir gluži kā nosēts ar sīkām bedrītēm, savukārt lielās bedres ir pilnas ar ūdeni, cilvēki lec tām pāri, lai dotos savās darīšanās. Nedaudz tālāk, pie privātmājām, arī ir bedres, divās vietās uzbērta grants, šeit ievērojami jāsamazina ātrums, lai mašīna nesaslīdētu. Pēc lietus grants vietā – dubļi.

Pagasta pārvaldnieks Andris Ķesters nenoliedz, ka ceļš ir vajadzīgs, bet ir apstākļi, ar kuriem nav iespējams cīnīties. Pirmkārt, Miera ielas posmā turpināsies ūdensapgādes attīstības projekts, otrkārt, uzņēmums „Latvenergo” gatavojas šeit ierīkot augstsprieguma līniju, t. i., visu izrakņās. „Pat ja mums būtu līdzekļi ceļa atjaunošanai, būtu muļķīgi to darīt pirms šo divu projektu īstenošanas, to neviens neatbalstīs,” skaidro pārvaldnieks. Protams, novada dome zina, cik sliktā stāvoklī ir Mirnija galvenā iela, šis jautājums tiek aktualizēts ik gadu. Bēdīgākais ir tas, ka nav konkrētu termiņu, kad varētu sākties ūdensapgādes un „Latvenergo” projektu realizācija, teica pārvaldnieks.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa numurā.