„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Parks iepretim viesnīcai paliks pilsētai

Daugavpilieši droši vien ir ievērojuši, ka, iestājoties pavasarim, pašā pilsētas centrā, iepretim Sv. Pētera baznīcai, sākušies būvdarbi, kurus veic Daugavpils komunālie dienesti.

Teritorija iepretim viesnīcai tiks labiekārtota, padomju laiku vecos betona plākšņu trotuārus nomainīs ar mūsdienīgiem. Vienlaikus labiekārtošanas darbi tiek veikti arī dievnama teritorijā, nozāģēti vecie koki, tiks ierīkotas jaunas puķu dobes.

Visa teritorija iepretim dievnamam (viesnīcai) un aiz tās (skulptūru parks) pieder baznīcai. Draudze vērsās domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā ar lūgumu atļaut sākt pārplānošanu pie dievnama – skulptūru parka vietā plānots uzcelt garīgo centru, kur darbosies svētdienas skola, baznīcas tiesa un atradīsies mācītāju dzīvokļi. Domes sēdē jautājums par teritorijas lokālo plānošanu tika atlikts, jo nebija noslēgti noteikti līgumi. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzskata, ka šī jautājuma risināšanā nav jāsteidzas, jāatrod kompromiss, lai nezaudētu skaisto zemes gabalu pilsētas centrā.