„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī varētu rādīt operu un baletu

Daugavpilī 9. aprīlī viesojās Latvijas Nacionālās operas pārstāvji, lai apspriestu ar pilsētas vadību iespēju izrādīt klasiskos iestudējumus.

Daugavpils iedzīvotājiem nav iespējas bieži apmeklēt Latvijas Nacionālo operu dažādu objektīvu iemeslu dēļ – uz Rīgu jāaizbrauc, kaut kur jāapmetas, turklāt ne jau visi var atļauties nopirkt biļetes. Uz LNO skatuves uzstājas Daugavpilī dzimušie lieliski dziedātāji Ilona Bagele un Rihards Mačanovskis. Latvijas Nacionālās operas vadība uzskata, ka ir pienācis laiks piedāvāt daugavpiliešiem un pilsētas viesiem oriģinālizrādes un koncertus. Savukārt pilsētas dome ir ļoti ieinteresēta klasikas kā augstas kultūras parauga popularizācijā, turklāt tā ir pieprasīta.

Daugavpils viesi apskatīja skatuves Vienības namā, Daugavpils teātrī un Kultūras pilī, apspriedās ar pilsētas domi. Vienojās, ka sāks gatavot sadarbības līguma tekstu 2016. gadam. Skatītājiem varētu tikt piedāvāts apmeklēt par pieejamām cenām vienu operu, vienu baleta izrādi un vienu klasiskās mūzikas koncertu.