„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Trīs ministri viesojās Daugavpilī

25. martā Daugavpilī ieradās trīs ministri – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un kultūras ministre Dace Melbārde.

Politiķi pavadīja Daugavpilī visu dienu, braucot no vienas vietas uz citu, katrs informēja par sava apmeklējuma mērķiem. K. Gerhards atzīmēja, ka pirms pusotras nedēļas bijis Rēzeknē, kad tika prezentēts Latgales pašvaldību attīstības plāns 2015. un 2016. gadam, ko valdība apstiprinās tuvākajā laikā. Savukārt Daugavpilī viņš ieradās, lai apspriestu šā plāna detaļas ar Daugavpils pašvaldības vadītāju Jāni Lāčplēsi.

„Tie ir daudzi jautājumi, kas skar nodokļus, revitalizēto teritoriju finansēšanu. Atsevišķi apspriedām problēmas, kas saistītas ar pavasara paliem, un dažas speciālas programmas, ko ieplānots īstenot tuvākajā laikā, jo Daugavpils būs viena no tām pilsētām, kas varēs saņemt atbalstu,” teica K. Gerhards.

Runājot par LRR turpmāko attīstību, A. Matīss pastāstīja, ka šīs vizītes laikā viņam nav ieplānota tikšanās ar rūpnīcas pārstāvjiem, bet tas nenozīmē, ka viņi neturpinās darbu: „Kopā ar LRR meklējam partnerus Zviedrijā, gatavojam vairākus projektus, iesaistot arī mūsu dzelzceļu. LDz var piedāvāt tādu darbu apjomu, lai rūpnīca strādātu ar pilnu jaudu. Izņemot kopīgus jaunu partneru meklējumus, turpinām kopīgi strādāt pie ražošanas pārorientēšanas. Rūpnīcai bija daudz klientu Krievijā, bet rubļa kursa krituma dēļ tas nelabvēlīgi ietekmēja LRR darbu.”

Visu rakstu lasiet 27. marta numurā.

Komentāri

29.03.2015 18:55
Nikodims un 25. Križu iedzīvotāji
Jautājums Daugavpils domes priekšsēdētajam Jānim Lāčplēsim: Kādu algu saņem Ingrīda Gradkovska ,Jūsu padomniece? Kāds ir Daugavpils pilsētas Domes ekonomiskais ieguvums no šī darbinieka. Cik un kādus padomus ir sniedzis šis darbinieks pašvaldības darba uzlabošanai , kāds ir ekonomiskais efekts. Vai šī darbiniece tika pieņemta darbā konkursa kārtā. Gaidām atbildi Latgales Laiks kārtējā numurā.