„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils dome pērk graustus Saules ielā

Drīzumā Daugavpils varētu atbrīvoties no graustiem centrā, kuri daudzus gadus bojāja pilsētas ainavu. Runa ir par ēku kompleksu Saules ielā 2.

Pilsētas domes Īpašuma komitejas locekļi, bet vēlāk – arī Finanšu komitejas locekļi nobalsoja par lēmumu iegādāties pussabrukušās būves. Šeit vairākkārt izcēlies ugunsgrēks, nakšņo „bomži”, no Grīvas un tilta puses uz pilsētas centru paveras pavisam nepievilcīga aina.

Savulaik SIA „Vertu” nopirka ēkas izsolē par 27 600 latiem (39 271,26 eiro), informēja domes Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems. Būvju kadastrālā vērtība pašlaik ir 26 916 eiro, taču īpašnieks prasīja domei par īpašumu 46 500 tūkstošus eiro. Pašvaldība pasūtīja speciālistam nekustamā īpašuma vērtējumu, kurš noteica, ka ēkas kadastrālā vērtība šā gada martā ir 33 000 eiro.

Pēc iegādes ēkas nonāks Saules skolas rīcībā, kura turpinās ES projekta īstenošanu – infrastruktūras modernizāciju. Daļu ēku plānots nojaukt, jo tajās bijuši ugunsgrēki un tās vairs nav izmantojamas, bet divas ēkas (trīsstāvu cehs un garāža) paliks.