„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Labas veselības ķīla – pirts un cukurs

20. martā 100 gadu jubileju nosvinēja daugavpiliete Matrjona Solovjova.

M. Solovjova dzīvo brīnišķīgā vietā – Plotičku ezera krastā Poguļankā. Svaigs gaiss, kā arī regulāra iešana pirtī palīdzot jubilārei stiprināt veselību. Viņas tuvinieki pastāstīja „Latgales Laikam”, ka vecmāmiņa neatzīst vannu, iet tikai pirtī, un vēl viņai garšo salda tēja, vienmēr ber krūzē četras karotes cukura. „Es ieklausos savā organismā, bet cukurs baro manas smadzenes!” saka jubilāre saviem tuviniekiem. „Mēs nekad neesam ar viņu strīdējušies, viņai ir brīnišķīgs raksturs, mūsu vecmāmiņa ir diplomāte, liela gudriniece, vienmēr dod mums gudrus padomus,” saka jubilāres vedekla Tatjana Solovjova. Savukārt mazmeita Karīna Lisovska piebilst, ka viņu vectēvs nodzīvoja vairāk nekā simts gadus, un, skatoties uz vecmāmiņu, visiem ir, kam līdzināties.

Jubilāri sveica pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš novēlēja Matrjonai Solovjovai stipru veselību un labklājību. Dāvanā ilgdzīvotājai pienākas 100 eiro.