„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.1 °C
apmācies

Aleksandrs Madelāns kalpo vienam Kungam - Dievam

Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs dekāns Aleksandrs Madelāns šonedēļ svinēs 90 gadu jubileju. Ja rēķinām, ka viņš katru dienu noturējis vismaz vienu Svēto Misi, tad viņa priestera mūžs, kas arī ir ļoti garš -- 65 gadi, -- bijis bagāts ar gandrīz 24 000 dievkalpojumiem. Priesterim ir daudzi tūkstoši nokristītu bērnu, turklāt viņš ir krusttēvs vairākiem Kalkūnes bērnu nama audzēkņiem. A. Madelāns arī svētīja jaunus mājokļus, sakrālos priekšmetus. Par šo bagāto kalpojumu dekāns pateiksies jubilejas Svētajā Misē, kas notiks 5. martā plkst.11.00 Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs baznīcā.

"Lai gan slimība man liedz aiziet uz baznīcu savām kājām un šobrīd braucu ratiņkrēslā, tomēr visos lielajos svētkos esmu klāt Svētajā Misē baznīcā. Bet darbdienas un svētdienas ir lūgšanu darbs. Pie manis nāk ticīgie, jautā padomu, apjautājas par manu ikdienu. Es kalpoju vienam Kungam - Dievam. Un Dievam nav svarīga cilvēka tautība, konfesija, Viņš uzlūko sirdi. Laipni lūdzu visus būt klāt ar lūgšanām arī pateicības dievkalpojumā, kas notiks 5. martā," aicina A.Madelāns.

Visu rakstu lasiet 3. marta numurā.