„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Ilūkstes novadā izglītība ir prioritāte

Ilūkstes novada pašvaldībai ir sācies jauns budžeta gads. Par prioritātēm un plānotajiem projektiem „Latgales Laiks” iztaujāja pašvaldības izpilddirektori Līgu Bukovsku.

Lai arī šī gada budžets ir nedaudz lielāks nekā pagājušajā gadā, tomēr liela daļa ieņēmumu tika novirzīta pašvaldības iestāžu darbiniekiem algu pieaugumam, sakarā ar minimālās algas palielinājumu. Tā kā iedzīvotāju skaits Ilūkstes novadā uz 2014.gada 1.janvāri bija 8 387, tad aprēķinātā finanšu līdzekļu nepieciešamība 2015. gadā uz vienu iedzīvotāju ir 551,20 eiro.

"Lielāko izdevumu daļu no pašvaldības budžeta līdzekļiem plānots prioritāro funkciju nodrošināšanai t.i. izglītībai 43,62, teritoriju labiekārtošanai – 7,82%, sociālajai palīdzībai 7.49% sportam un kultūrai – 5,67% . Arī šogad Ilūkstes novadā izglītība ir prioritāte numur viens," saka L.Bukovska.