„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Dagdas novada mednieki sacentās sportā un pavārmākslā

Dagdas novada mednieku sporta spēles šogad izvērtās iespaidīgā pasākumā. Ar domu, ka medniekiem nav tikai jābrien pa mežiem un purviem ar bisi pār plecu, bet nepieciešams arī kopā atpūsties, pirms diviem gadiem Andrupenes mednieku kolektīvs aizsāka jaunu tradīciju novadā - mednieku sporta spēles. Sākotnēji tajās piedalījās neliels mednieku pulciņš, bet šogad uz pasākumu sabrauca 14 mednieku komandas no Pušas, Svariņiem, Andrupenes, Dagdas, Andzeļiem, Šķaunes, Ezerniekiem, Asūnes un Ambeļiem. Šogad sacensības savos medību laukos Kromānos rīkoja Andzeļu mednieku kolektīvs, kas bija parūpējies ne tikai par spraigām sacīkstēm, bet arī lielisku atpūtu līdzjutējiem.

Dienas gaitā mednieki mērojās spēkiem mednieku trasē, kas sākās ar barības maisu nešanu un kāpšanu medību tornī. Mednieki sacentās arī riepas un ragavu vilkšanā, baļķu zāģēšanā, šaušanā mērķī un pa lidojošiem šķīvjiem, kā arī slazdu izlikšanā.

Ātrākie un veiklākie izrādījās trases saimnieki – Andzeļu mednieku kolektīvs, kura komanda ar tās vadītāju Juri Igauni priekšgalā izcīnīja godpilno pirmo vietu. Reizē ar uzvaras kausu komanda dāvanā no Dagdas novada domes saņēma arī sertifikātu jaunas saldētavas iegādei, kur uzglabāt medījumu. Andrupenes kolektīvs šogad startēja ar divām komandām un abas izrādījās vienas no spēcīgākajām, sacensībās ieņemot gan otro, gan trešo vietu.

Mednieku startu vēroja un vērtēja sacensību šefs – Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure, kura uzvarētājiem pasniedza balvas. Īpašo ceļojošo balvu saņēma Asūnes mednieku kolektīvs, kas pārņēma sporta spēļu rīkošanas stafeti nākamgad.

Visu rakstu lasiet 27. februāra numurā.