„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Dainis Skutelis sapņo par zirgu un lielu lomu operā

Pirms septiņiem gadiem pēc uzvaras talantu šovā Preiļu puisis Dainis Skutelis ar savu skaisto balsi kļuva pazīstams plašai Latvijas publikai. Kopš tā laika viņš mērķtiecīgi virzījies pa mūziķa karjeras kāpnēm un kāpis uz vienas skatuves kopā ar atzītiem māksliniekiem. Pats sevi Dainis neuzskata par zvaigzni, jo tas neesot viņa pašmērķis. Viņš arī necenšas sevi īpaši reklamēt un piedāvāt, bet labprāt brauc dziedāt turp, kur viņu aicina.

Janvāra sākumā Latvijas Nacionālajā operā izskanēja Gaetāno Doniceti operas „Lucia di Lammermoor” pēdējā izrāde, kurā Dainis izpildīja Arturo lomu. Ar to viņa sezona operā pagaidām ir beigusies, taču Dainis esot gatavs jauniem izaicinājumiem. Operā tiek gatavoti jauni iestudējumi, piemēram, Pētera Čaikovska opera „Jevgeņijs Oņegins”, kurā Dainis gatavojas dziedāt Ļenska lomu. Tā esot loterija, jo lomu iedzied vairāki solisti. Dainis atzīst, ka īpaši dižas lomas operā viņam vēl nav nācies dziedāt, taču noteikti uz to gribētu tiekties.

1. martā pirmizrādi Rīgā piedzīvos Franča Lehāra operete „Jautrā atraitne”, kurā Dainis izpilda Kamila de Rosiljana lomu. „Mans varonis ir „franču lakstīgala”, kurš apbur vienu galvenā ministra sievu ar savu dziedāšanu,” jautri stāsta solists. Tas esot Latvijai jauns projekts, jo tiek atdzīvināta operete kā mūzikas žanrs.

Lai arī mūziķa darbs lielākoties ir Rīgā, visu brīvo laiku Dainis cenšas pavadīt Latgalē, kur viņu gaida ģimene - dzīvesbiedre Liene un mazā meitiņa Karlīne. „Braukt un strādāt laukos man ir tikpat svarīgi, kā dziedāt operā. Man nepietiek tikai ar mūziku. Neesmu tāds fanātiķis, kam vajag tikai dziedāt. Mani interesē arī tehnika un zeme. Es nespēju bez tā visa dzīvot. Man nevajag operu, ja nevaru aizbraukt uz laukiem. Vēl es ļoti gribu nopirkt zirgu. Varbūt tas izdosies, kad būs mazāk darba,” prāto Dainis.

Visu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.