„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Mātei ar dēlu pavasarī būs jāmeklē cita dzīvesvieta

Pirms nedēļas Krāslavas novada Kalniešu pagasta „Krauķu” mājās beidzot tika ievilkta elektrība. Janīna Prosolova par to bija sapņojusi desmit gadus, jo līdz šim ar savu dēlu Anatoliju dzīvojuši sveču gaismā. Taču visdrīzāk pavasarī abiem būs jāmeklē jaunas mājas, jo „Krauķu” māju potenciālais mantinieks viņus draud izlikt laukā.

Kā jau 23. janvāra „Latgales Laikā” rakstījām, māja nepieder Janīnai, tās īpašnieks pirms daudziem gadiem ir miris. Pagasta pārvaldniece Gundega Grišāne stāsta, ka mājas īpašnieka radinieks atļāvis sievietei apmesties vecajā mājā, kuru jau bija sākuši izlaupīt vietējie krāsainā metāla un citu labumu tīkotāji. Sākumā noruna gan bijusi, ka viņi pārlaidīs mājā ziemu un tad meklēs sev pastāvīgu dzīvesvietu, taču viena ziema izvērtusies par desmit gadiem. G. Grišāne atzīst, ka konflikts starp mājas mantinieku un tās iemītniekiem vilcies visus šos gadus, bet tagad esot pavisam saasinājies. 

Pati māja pagaidām juridiski nevienam nepieder, jo mantojuma tiesības nav noformētas un maz ticams, ka tas tiks izdarīts, jo prasīs lielus ieguldījumus. Pašam mājas mantiniekam jau ir pāri 80 gadiem, viņš dzīvojot turpat Kalniešu pagastā netālu no mirušā radinieka mājas. Pagasts mēģinājis abus savest kopā, lai atrisinātu konfliktu, taču pagaidām nesekmīgi.

Pagasts turpinās meklēt risinājumu šai konfliktsituācijai, centīsies runāt ar potenciālo mājas īpašnieku par kompensāciju, lai viņš atļautu ģimenei palikt mājā, jo diez vai viņš pats tur turpmāk dzīvos. Pagaidām ģimenei dots laiks palikt mājā līdz maija beigām.