„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Pagasta dzīve kūsā sabiedriskajā centrā

Laucesas kultūras nama direktora un amatu apvienošanas kārtībā – arī sabiedriskā centra „Laucesa” vadītāja Andreja Bruna kabinetā pusi telpas aizņem gleznas, uz palodzes kaudzē salikti papīri un mapes ar nākamajā gada plāniem.

Centra darbiniekiem ir daudz ideju pagasta iedzīvotāju brīvā laika dažādošanai. Piecos pastāvēšanas gados iestāde kļuvusi par kultūras un sabiedriskās dzīves centru. Laucesas iedzīvotāju aktivitāti var apskaust pat pilsētnieki.

Laucesā labi atceras, ka jau 2007. gadā šajā vietā atradās pieticīga ēka, kurā astoņdesmit kvadrātmetros bija iekārtota bibliotēka un pasts. Šeit notika pasākumi, nelielā istabiņā pulcējās 30—40 cilvēki. Laucesas iedzīvotāji vienmēr ir bijuši aktīvi, un viņi jau sen lūdza toreizējai pagasta padomei atrisināt telpu problēmu. Tobrīd plašas telpas bija tikai kultūras namā Mirnijā, bet ne jau visi spēj mērot septiņus kilometrus, tāpēc savas telpas bija ļoti vajadzīgas.

Andrejs Bruns tolaik strādāja par Laucesas pagasta padomes izpilddirektoru. „Cilvēki pie mums ir ļoti aktīvi, neviens nav jālūdz vai jāspiež apmeklēt pasākumus, nāk paši. Arī talantu ir daudz. Kādi vēl iemesli vajadzīgi, lai sāktu rīkoties?” šodien saka Andrejs, kuram tolaik ienāca prātā doma, kā atrisināt telpu problēmu.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.