„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Grupa „Metrs” – skarbie reālisti un sirdī romantiķi

5.decembrī Daugavpils mūzikas klubā „Artilērijas pagrabi” leģendārā grupa „Metrs” dziedās tās dziesmas, kas ir iekļautas vēl karstajā jaunajā albumā „Labākā diena”. Turpat Daugavpilī, bet citā pagrabā, kur puiši Uldis Ruļuks (balss, ģitāra), Edmunds Tamanis (ģitāra, piedziedājumi), Guntars Šembels (basģitāra, piedziedājumi) un Tālis Lukjanskis (bungas) vismaz reizi nedēļā pulcējas uz mēģinājumiem, „Latgales Laiks” sarunāja pirmssvētku interviju.

Interesanti, ka albums ar 10 dziesmām ir tāds neliels muzikāls rezumē par grupas 21 gadu ilgo daiļradi. Tāpēc klausītājam puse dziesmu būšot jau pazīstamas, bet otra puse, kas ir pirmatskaņojumi, ļaus grupu „Metrs” iepazīt no jauna.

"Par ko stāsta albums „Labākā diena”? Tituldziesma „Labākā diena”, kas ir krietni vecāka par mūsu pirmo albūmu, jau ir ietērpta videoklipā. Tas ir mūsu skarbais vēstījums par apkārt notiekošajām nejēdzībām. Varbūt tikai viena ar pusi dziesma būs par mīlestību, pārējās dziesmas ir šodienas spogulis. Piemēram, dziesma „Balāde” stāsta par mūsu pašu bāleliņiem, kuri karo pasaulē, paši nezina, par ko. Tehnoloģiju katastrofām ir veltīta dziesma „Grābeklis”. Bet dziesmai „Asfalts” teksts ir ļoti vienkāršs un skarbs - „nav zāles vairs”,” pastāstīja Guntars.

Visu rakstu lasiet 5. decembra numurā.