„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpils ledus halle nosvinēja 15 gadu jubileju

Kopš 1999. gada novembrī tika svinīgi atklāta Daugavpils ledus halle, jau piecpadsmit gadus šis sporta objekts dod iespēju bērniem apgūt hokeja un daiļslidošanas pamatus.

Piecpadsmit gados Daugavpilī ir izauguši daudzi hokejisti. Jaunie spēlētāji, apguvuši hokeja ābeci dzimtajā pilsētā, turpina pilnveidot savas profesionālās prasmes. Artūrs Kuzmenkovs un Ēriks Ševčenko spēlē HK „Sarijarka” (Augstākās hokeja līgas čempionāts), bijuši uzaicināti uz Latvijas izlasi. Pagājušo sezonu Artūrs aizvadīja Rīgas „Dinamo”, arī Ēriks pirms šīs sezonas trenējās kopā ar rīdziniekiem, bet pagājušajā sezonā spēlēja viņpus okeāna Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL). Jaunieši spēlē JHL – Artjoms Pankevičs, Artūrs Ševčenko, Kirils Galoha (HK „Rīga”), Deniss Baškatovs („Junostj”, Minska), Imants Leščovs („Zeļenograda”).

Pieminēja arī bojāgājušo Kristiānu Pelšu, kura talants īsti kļuva redzams, spēlējot Baltkrievijas atklātajā čempionātā. Neapšaubāmi, puisis bija talantīgs un kļuva par vienu no spilgtākajiem Latvijas hokejistiem.

Daiļslidošanai, atšķirībā no hokeja, nav stipru tradīciju ne tikai Daugavpilī, bet arī Latvijā. Pateicoties entuziastu pūlēm, ir izveidota daiļslidošanas nodaļa, bet galvenais orientieris visiem tagad ir Deniss Vasiļjevs, kurš lieliski startēja aizvadītajā sezonā.

Visu rakstu lasiet 21.novembra numurā.