„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Jaunie Rīgas sargi prata aizstāvēt Daugavpils cietoksni

Daugavpils cietoksnī 31.oktobrī pulcējās 20 jauniešu komandas no dažādām izglītības iestādēm, lai piedalītos patriotiskajā spēlē „Jaunie Rīgas Sargi: Atceries Lāčplēšus!”. Katru komandu pārstāvēja seši jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem, kuriem bija iespēja iejusties Brīvības cīņu varoņu lomā un izbaudīt militāru gaisotni.

Daugavpili pārstāvēja 13 komandas - no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas, Krievu vidusskolas-liceja, Mūzikas vidusskolas, Saules skolas, Centra vidusskolas, 3., 9., 12., 13. un 17. vidusskolas, spēlē piedalījās arī komandas no Ilūkstes, Bebrenes, Špoģiem, Salienas un Višķu profesionālās vidusskolas.

Apguvuši ierindas mācību, spēles dalībnieki aizsoļoja uz pasākuma atklāšanas svinīgo parādi, kur pēc valsts himnas nodziedāšanas kopā ar mūziķi Kasparu Zlidni viņus uzrunāja Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas vadītājs Kaspars Timma un Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, aicinot jauniešus zināt un cienīt savas valsts vēsturi un vēlot veiksmīgi tikt galā ar spēles uzdevumiem.

Tad arī izskanēja spēles galvenais uzdevums: „Esam saņēmuši informāciju par Bermonta armijas aģentu tīklu Daugavpilī, kas vāc informāciju par Latvijas armijas plāniem. Mums būs vajadzīga jūsu palīdzība šī tīkla atklāšanā.” Sadalījušies sešās lielās grupās, jaunieši Latvijas armijas instruktoru un vēsturnieku vadībā sākumā apguva dažādas disciplīnas - Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, ievainoto aprūpi un pirmo medicīnisko palīdzību, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa un ierindas mācību, ekipējuma komplektēšanas principus un sagatavošanu līdzņemšanai.

Visu rakstu lasiet 4.novembra numurā.