„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.7 °C
apmācies

Aleksandrs Sibircevs vienmēr būs pret skolu slēgšanu

Sventes vidusskolas direktors un sporta skolotājs Aleksandrs Sibircevs šogad saņēma „Swedbank” gada balvu. Pirms tam šo bankas augstāko novērtējumu izglītībā ir saņēmušas viņa kolēģes, Sventes vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Nellija Muižniece un matemātikas skolotāja Svetlana Drugoveiko. Turklāt pagājušajā gadā Sventes vidusskola par sasniegumiem mācību olimpiādēs ierindojās 1. vietā un par sasniegumiem interešu izglītībā -- 2. vietā vidusskolu grupā Daugavpils novadā.

„Izglītība ir manas darbības lauciņš. Turklāt esmu ne tikai Daugavpils novada un savas skolas, bet arī izglītības patriots. Kad aizbraucu uz Višķu pagastu, redzu tukšo Višķu pamatskolas ēku. Skola ir likvidēta arī Ambeļos un Maļinovā. Iepriekšējā sasaukumā mēs aizvērām Līksnas pamatskolu. Redzu, ka tur, kur nav skolas, pamazām visi dodas projām. Skola ir pagasta dzīvība. Ja nebūs skolas, tajā vietā pazudīs ģimenes, bērni. Tāpēc es vienmēr būšu pret to, lai slēgtu skolas. Tāpat mums vispirms ir jāfinansē obligātā izglītība, tikai tad varam atbalstīt interešu izglītību,” saka A.Sibircevs.

Visu rakstu lasiet 31.oktobra numurā.