„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Lasītāji uz bibliotēku atnesa savus rokdarbus

Jau piecus gadus Latgales Centrālajā bibliotēkā ar mērķi atklāt lasītāju radošo potenciālu tiek rīkota radošo darbu izstāde „Lasītāju vaļasprieki”, kurā ar katru gadu piedalās aizvien vairāk cilvēku. Pirms pieciem gadiem savus rokdarbus izstādē piedāvāja tikai desmit lasītāji, bet šogad savā vaļaspriekā dalījās gandrīz 30 – visdažādāko profesiju pārstāvji, arī jaunieši un pensionāri. Dalībnieku vidū ir arī divas Latvijas Amatniecības kameras meistares Olga Dorožko un Alla Maksimova ar saviem darbiem.

Ar katru gadu paplašinās izmantoto tehniku klāsts un parādās jaunas tendences. Pērn visu uzmanību piesaistīja pašdarinātas lelles, bet šogad jaunums ir dažādi aksesuāri un tamborētas rotas kājām, ko sarūpējusi rokdarbniece Larisa Vingre.

Izstādē varēja aplūkot adījumus, izšūtas glezniņas, dažādā tehnikā darinātas rotas, floristikas darbus, tamborētas salvetes, gobelēnus u.c. rokdarbus.