„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Uz lekciju – kopā ar bērnu

Daugavpils Universitāte (DU) 14. oktobrī rīkoja oficiālu bērnistabas atklāšanu. DU rektors Arvīds Barševskis atzīmēja, ka bērnistabas ierīkošana augstskolā nav nekas jauns: „Jau stājoties rektora amatā, šādas istabas izveidi uzskatīju par vienu no prioritātēm.” Pirmā šajā jautājumā bija Latvijas Universitāte, bet no šī mācību gada stafeti pārņēmusi arī DU.

Studentu bērni netika skaitīti, bet nepieciešamība iekārtot bērnistabu radās pati par sevi. Augstskolas pasniedzēji un vadība daudzreiz bija ievērojuši, īpaši neklātnieku mācību laikā, ka māmiņa ir lekcijā, bet bērns kopā ar tēti spiests gaidīt mašīnā, jo laika apstākļi nav piemēroti pastaigai. Turklāt ne jau visi dzīvo pilsētā. Atgriezties mājās, bet tad atkal braukt uz universitāti pēc māmiņas ir dārgi, tāpēc bija jāgaida, līdz beidzas lekcijas.

DU darbiniece, pedagoģijas doktore Mārīte Kravale-Pauliņa pastāstīja, ka bērnistaba darbojas visu dienu. Viens no vecākiem var būt kopā ar bērnu, bet gadījumā, ja nebūs ar ko atstāt mazuli, varēs piezvanīt uz kontakttālruni un izsaukt audzinātāju. Nodarboties ar bērniem brīvprātīgi piekrituši studenti, kuri studē pirmsskolas izglītības programmā. Ar viņiem universitāte slēdz sadarbības līgumu. Tiks uzskatīts, ka šajā laikā topošie speciālisti gūst pirmo darba pieredzi. Daudz no viņiem jau mācību laikā strādājuši kā brīvprātīgie Daugavpils bērnudārzos, viņiem ir laba pieredze darbā ar bērniem.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.