„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Aivars Broks: „Ja jūties kā „čuhņā”, tad tāds arī būsi”

Daugavpilī ir sācies trešais starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls „Daugavpils ReStArt”, kas jau pārsteidza un iepriecināja pilsētniekus ar Rīgas ielas svētkiem. Gan septembrī, gan oktobrī vēl gaidāmi gan daudzveidīgi koncerti, gan mākslas pasākumi. Par festivāla norisi un tā vietu Daugavpils kultūrvidē „Latgales Laikam” stāsta idejas autors – Mūzikas vidusskolas direktors, Daugavpils kamerorķestra vadītājs un Daugavpils kultūras atbalsta biedrības un domes Kultūrvides darba grupas vadītājs Aivars Broks.

Domes jau iepriekš plānotās ekskursijas Rīgas ielā sakrita ar festivāla sākumu, un pilsētas galvenā mākslinieka vietniece Līga Čible un Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa vēlējās šīs norises sasaistīt ar „ReStArt”, un tā radās pirmie Rīgas ielas svētki. A.Broks uzskata, ka festivālā katrs var atrast sev ko interesantu, jo festivāla muzikālajā daļā ir pārstāvēta klasika, ekspresionisms, būs gan džezs, gan pirmo reizi arī rokmūzika, jo norišu vietām ir pievienojies arī klubs „Artilērijas pagrabi”. Koncerti notiek dažādās telpās, un programma ir kontrastaina.

Katrā ziņā ar kultūru Daugavpilī nav tik traki, kā paši mēdzam domāt, ir secinājis A.Broks. „To pierāda arī festivāls „Muzikālais augusts”, uz koncertiem cilvēki nāca, interese ir. Un beidzot vasarā pilsētā kaut kas notiek. Arī Rīgas ielas svētki parādīja, ka cilvēki labprāt nāk un arī saka, ka tādus pasākumus vajag biežāk. Svarīgi ir, kā sevi definē. Ja jūties kā „čuhņā”, tad tāds arī būsi. Ja jūties kā Latvijas kultūras galvaspilsētā, tad tā arī būs,” spriež A.Broks.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.