„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Izraēlas un Ukrainas ārsti dalījās darba pieredzē

Daugavpilī notikušo mācību „Dzīvības cena 2014” noslēguma pasākums bija konference. Mediķi analizēja mācību gaitu, ārsti nolasīja lekcijas. Vislielāko ievērību izpelnījās divi viesi, kuriem ir darba pieredze ar ievainotajiem kaujas apstākļos, -- Jurijs Skrebecs (Ukraina) un Aleksandrs Lerners (Izraēla).

Latvijas ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis pirms klātesošo iepazīstināšanas ar pirmo viesi pastāstīja, ka Ukrainas ķirurgi būs vispieredzējušākie Eiropā. Ukrainas dienvidaustrumos notiekošās karadarbības rezultātā ir daudz ievainoto, ar kuriem ārstiem ir jāstrādā operatīvi un secīgi. Šādos apstākļos tiek gūta pieredze un prakse, šāda ir Ukrainas traģisko notikumu otra puse.

Dņepropetrovskas apgabala I. Mečņikova klīniskā slimnīca vienlaikus ar Harkovas ārstniecības iestādēm pirmās sāka uzņemt ievainotos no dienvidaustrumiem. Galvenā ārsta vietnieks un neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas vadītājs J. Skrebecs pastāstīja par realitāti, ar kādu nācās saskarties slimnīcā.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.