„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Koroļi Medumos veido parku

Daugavpils novada dienās, kas notiks 20. septembrī Rīgas ielā Daugavpilī, pirmo reizi notiks iepazīšanās ar novada pagastiem. Šoreiz par sevi stāstīs un rādīs Demenes, Kalkūnes, Medumu un Sventes pagasts. Iepriekš ir notikuši pagastu svētki. Medumu pagasta svētkos, kas notika 14. septembrī, pārvaldes vadītājs Nikolajs Poltavecs, pasniegdams apbalvojumus pagasta iedzīvotājiem, uzsvēra, ka cilvēki ir novada un pagastu pamatu pamats. „Latgales Laiks” ciemojās pie vieniem no apbalvotajiem - Ņinas un Mečislava Koroļiem viņu Lanas parkā, kas jau ir saņēmis Meža un dārza dienu balvu un, jācer, nākotnē kļūs par vēl vienu ainavisku tūrisma objektu.

Dažus simtus metru aiz mājas Mečislavs un Ņina ir izrakuši dīķi, un divās simtdaļās veido Lana parku. „Tas ir veltījums meitai Svetlanai. Viņa ir absolvējusi Mančestras universitāti, dzīvo un strādā par auditori Anglijā,” pastāstīja Ņina.

Koroļu pāris gan Lanas parkā, gan pie mājas rosās no rīta līdz vēlam vakaram. Mečislavs rāda , -- pakājē atrodas priežu parks, kur aug 52 priedes, kas stādītas četras reizes pa 13, jo patīkot skaitlis 13, bet te, lūk, ir soliņš, kur var atpūsties, pabarot ar maizi karūsas. Nedaudz tālāk būs cits soliņš atpūtai pusdienas saulē, vēl tālāk -- soliņš atelpai vakara saulē.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.