„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Festivāls vienoja dziedošos un dejojošos Latgales seniorus

26.jūlijā, turpinot muzikālo vadaru Daugavpilī, uz festivālu pulcējās vecākā paaudze, lai piedalītos XIII Latgales senioru dziesmu un deju svētkos.

Festivālā piedalījās 67 dziesmu un deju kolektīvi no dažādiem Latgales novadiem – Balviem, Dagdas, Līvāniem, Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas, Daugavpils, Kārsavas, Riebiņiem, Rugājiem, Ilūkstes, Viļakas u. c., kopā 935 dalībnieki. Katrs kolektīvs izcēlās ar saviem tērpiem vai rotām, dāmas pina vainagus, bet džentlmeņi noņēma viņu priekšā cepuri. Visi kolektīvi piedalījās svētku gājienā Rīgas ielā, nesa savu karogu. Par spīti jūlija svelmei, uz kolektīvu koncertiem Vienības laukumā atnāca klausītāji. Viņu varēja būt arī vairāk, taču iemesli ir skaidri, -- daudzi ir aizbraukuši uz vasarnīcām un devušies pie ūdenskrātuvēm, kāds devies atvaļinājumā uz ārzemēm. Daudzi slēpās ēnā, bet festivāla dalībniekiem organizatori bija sagādājuši ūdeni. Solītās tirdzniecības nebija karstuma dēļ. Seniori godam izturēja karsto dienu. Kā informēja ātrā palīdzība, kas dežurēja laukumā, mediķu palīdzību neviens netika lūdzis.

Visu rakstu lasiet 29.jūlija numurā.