„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Sākas gatavošanās Daugavpils jubilejai

Tikai nesen beigušies kārtējie pilsētas svētki, bet pašvaldība jau domā par jubilejas svinībām 2015. gadā, kad Daugavpilij apritēs 740 gadi.

16.jūlijā uz svētku organizācijas komitejas pirmo sēdi pulcējās domes un atbildīgo dienestu speciālisti, lai noteiktu pirmos uzdevumus jubilejas programmas plānošanā, apstiprinātu svētku sagatavošanas koncepciju, izskatītu un saskaņotu projekta budžetu. Komiteju vada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

2015.gada Daugavpils pilsētas svētku organizācijas komitejas pirmajā sēdē tika izanalizēta citu pilsētu pieredze jubileju svinēšanā. Notika viedokļu apmaiņa par pasākumiem, kas varētu tikt ieplānoti Daugavpils jubilejas svinību ietvaros. Diskusijas dalībnieki nolēma, ka šoreiz jāpanāk, lai pasākumu organizēšanā un sagatavošanā pēc iespējas vairāk tiktu iesaistīti pilsētas iedzīvotāji, kā arī, lai jubilejas svinībās būtu ne tikai izklaides, bet arī zinātniski izglītojoša programma.

Savu jubileju 2015. gadā Daugavpils svinēs no 1. līdz 7. jūnijam, bet pilsētas 740. gadskārtai veltīti pasākumi tiks rīkoti visu gadu. Pieminot 1940. gada Dziesmu svētkus, 7. jūnijā Stropu estrādē notiks Latgales dziesmu un deju svētki.