„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Vai bažas par Daugavas tilta sabrukšanu ir pamatotas?

Beidzamajā nedēļā Grīvas iedzīvotāji sākuši sūdzēties par būvdarbiem, kas notiek uz Vienības tilta. Cilvēkus biedē, ka tilts varētu sabrukt, jo uz tā koncentrējas liels daudzums automašīnu, t. sk. arī lielie kravas auto, gaidot luksofora signālu.

Kā pastāstīja Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko, iedzīvotāju bažām nav pamata. Tilta nestspēja ļauj transporta līdzekļiem uz tā apstāties. Savukārt tas, ka tilts šūpojas, liecina, ka būve ir normālā darba kārtībā.

Speciālists, kurš Latvijā inspicē tiltus, garantēja, ka viss ir kārtībā, tilts izturēs slodzes. Remontdarbus pastāvīgi kontrolē tehniskās uzraudzības speciālisti, kuri visu dzīvi nodarbojas ar tiltiem.

„Darbi Daugavpilī notiek līdzīgi kā citos tamlīdzīgos objektos. Pēc tāda pat principa bija organizēta kustība Jēkabpils tilta remonta laikā, lai gan tas bija sliktākā stāvoklī, nekā Vienības tilts. Arī tur laikā, kad tika veikti darbi, tilts vibrēja. Daugavpilī tilts ir paredzēts militārās tehnikas kustībai," teica V. Semoņenko.

Visu rakstu lasiet 17.aprīļa numurā.