„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Dace Melbārde novērtēja kultūras darbinieku profesionālismu

Pirmajā oficiālajā vizītē Daugavpilī 9.aprīlī ieradās kultūras ministre Dace Melbārde. Programma bija ļoti saspringta. Vakarā Marka Rotko mākslas centrā viņa tikās ar pilsētas kultūras iestāžu darbiniekiem.

Visu dienu Daci Melbārdi pavadīja domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, jo viņa tiešais priekšnieks un pirmais vietnieks bija aizbraukuši.

Preses konferencē ministre paziņoja, ka dienas pirmo pusi viņa pavadījusi kopā ar Kultūrkapitāla fonda ekspertiem, vērtējot projektus, kas tiek īstenoti Latgales reģionālajā kultūras programmā. Ir iesniegti daudzi projekti, un, kā uzskata ministre, tie visi ir sagatavoti kvalitatīvi, kas liecina par Daugavpils kultūras darbinieku augsto profesionālismu, kam projektu izskatīšanā ir noteicošā loma, tāpēc daudzi projekti guvuši ministrijas atbalstu. To skaitā ir arī Baltijas valstu studentu dziesmu svētki „Gaudeamus”, Latgales senioru festivāls, Daugavpils teātra viesizrādes, bibliotekāru salidojums utt.

Visu rakstu lasiet 11.aprīļa numurā.