„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Skolēni strādās arī šovasar

Nākamajā nedēļā Daugavpils novada pašvaldības vadība un izglītības speciālisti apspriedīs, kā jauniešu vasaras nodarbinātība tiks rīkota šogad. Pēc izpilddirektores Vandas Kezikas prognozēm, daži nosacījumi būs jāmaina. Turklāt pašvaldības un Nodarbinātības Valsts aģentūras Daugavpils nodaļas vadība apspriež, kā varētu piesaistīt arī valsts finansējumu, kas noteikts tiem uzņēmējiem, kuri rada darba vietas.

„Latgales Laiks” interesējās, vai vasaras nodarbinātības nosacījumus nevarētu uzlabot, lai skolēni nopelnītu vairāk. Citādi vecāki atzīst, ka, bērnam uzsākot darbu, viņš ir jāizraksta no apgādājamo reģistra, līdz ar to vecāki zaudē nodokļa atvieglojumus, faktiski no bērna algas ģimenes budžetā palika vien kādi 30-40 lati. Izpilddirektores vietniece I. Natarova uzsvēra, ka vasaras nodarbinātība notiek saskaņā ar likumdošanu un pašvaldība likumus nevar mainīt.

Savukārt V. Kezika atgādināja, ka jauniešu vasaras nodarbinātības programmas mērķis ir pieradināt pie darba skolēnus un atbalstīt vietējos uzņēmējus. „Man gribētos, lai lauksaimnieku piesakās daudz vairāk nekā iepriekš,” teica izpilddirektore.

Pagājušajā gadā Daugavpils novada 110 skolēnus nodarbināja gan pašvaldība, gan lauku uzņēmēji un zemnieki - 19 saimniecības. Novada dome bija piešķīrusi Ls 10 000 skolēnu darba samaksai, bet nodokļus apmaksāja darba devējs.