„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Olgas Pīrāgs panākumu vienkāršās receptes

Pirms trīsdesmit pieciem gadiem Daugavpilī aplaudēja Latvijas jauno dziedātāju konkursa uzvarētājai Olgai Pīrāgs. To gadu dziedātāja uzskata par savas profesionālās radošās darbības atskaites punktu. Nosvinēt jubileju Olga Pīrāgs atbrauca uz Daugavpili. Un atkal skanēja ovācijas solo koncertā un komponista Oskara Stroka 120. jubilejai veltītajā koncertā „Tango virs pilsētas”.

Gan Daugavpilij, gan Oskaram Strokam Olgas dzīvē ir īpaša nozīme. Vēl bērnībā šī komponista dziesmas dziedājis viņas tēvs, toreiz viņa izdzirdēja „Melnās acis”, „Mēness rapsodiju”, „Dzeltenās lapas”. Jāpiebilst, ka kompozīcija „Dzeltenās lapas” tiek izpildīta reti, kādreiz to dziedāja Leonīds Utjosovs.

Pēc daudziem gadiem Olga iepazinās ar komponista mazmeitu Tatjanu, kura parādīja viņai meistara Rīgas dzīvokli un uzdāvināja komponista klavierizvilkumus.

Pēc vairākiem gadiem komponista dzimtā pilsēta Daugavpils nejauši ienāca viņas dzīvē. Rīdziniecei Olgai bija jāstājas Rīgas mūzikas skolā, bet viņas skolas mūzikas kolektīvs aizbrauca ekskursijā uz Tallinu, un Olga nepaspēja iesniegt kaut kādu izziņu. „Es nezin kāpēc biju priecīga, ka neiestājos,” šodien stāsta Olga, „Tiesa, māte ļoti satraucās un teica: „Meklē citu variantu!”” Olga devās uz bibliotēku, lai papētītu piedāvājumus, un atrada Daugavpils Pedagoģiskā institūta Mūzikas pedagoģijas nodaļu. Pirms tam šajā pilsētā viņa bija tikai vienu reizi – ekskursijā.

Visu rakstu lasiet 6.septembra numurā.