„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

ASV Armijas Eiropā orķestris un koris koncertēs Daugavpilī un Rīgā

ASV Armijas Eiropā orķestris un koris savas Eiropas tūres ietvaros Latvijā uzstāsies ar bezmaksas koncertiem.

 Pirmais koncerts notiks 25. aprīlī, plkst. 18:00, Daugavpils Vienības namā (Rīgas iela 22). Otrais koncerts notiks 26. aprīlī, plkst. 19:00, Lielajā Ģildē (Amatu ielā 6). Ieeja abos koncertos bez maksas un tiek laipni aicināti visi interesenti.

 ASV armijas Eiropā orķestris ir daudzpusīgs un pieprasīts kolektīvs. Tas ietver 65 mūziķu koncertorķestri un maršējošo orķestri, 35 mūziķu ceremoniju grupu, “USAREUR Standard” džeza sastāvu, “Rhine River Ramblers” diksilenda grupu, pūtēju rokgrupu “The Musik Brigade” un klasiskus kamermūzikas ansambļus. Mūziķi orķestrī tiek pieņemti konkursa kārtībā, un lielākā daļa no viņiem pirms militārā dienesta ir bijuši profesionāli mūziķi vai mūzikas pasniedzēji. Daudziem orķestra dalībniekiem ir prestižās universitātēs un konservatorijās iegūta izglītība.

 ASV armijas Eiropā orķestris un koris majora Dveina Milbērna vadībā ir bāzēts Zembahā, Vācijā. ASV armijas Eiropā orķestris dibināts 1940. gadā. Kopā ar ASV armijas Eiropā (USAREUR) karavīru kori tā pašlaik ir ASV armijas trešā lielākā muzikālā vienība – ASV armijas galvenie muzikālie vēstneši Eiropā.

 ASV armijas Eiropā Karavīru koris dibināts 1963. gadā, un tā vadītājs ir leitnants Teilors Krisvels. Kora koncerti ne tikai motivē un saliedē karavīrus, bet arī stiprina attiecības starp amerikāņu kopienu Eiropā un to uzņemošajām valstīm.  Atšķirībā no orķestra kolēģiem kordziedātāji nepievienojas militārajam dienestam jau kā mūziķi. Viņus no dažādām armijas vienībām izvēlas konkursu kārtībā, un tālāk seko intensīva vokālo, deju un aktiermeistarības prasmju pilnveidošana. Šis koris ir viens no ASV armijas četriem pilna laika koru kolektīviem. Vairāk informācijas par ASV Armijas Eiropā orķestri un kori pieejama: http://usareurband.com/

 KONCERTU APMEKLĒTĒJU IEVĒRĪBAI:

Ielūgumus uz Daugavpils koncertu lūdzam izņemt sākot ar 18. aprīli Vienības nama koncertzāles kasēs darbadienās, no plkst. 16:30 līdz 18:30.