„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Aicina uz 3x3 ģimeņu saietu Rūjienā

Tradīcijām bagātās 3x3 pasaules latviešu ģimeņu kustības pirmais šī gada saiets notiks Rūjienā no 2. līdz 9. jūlijam. Rūjiena 3x3 uzņem pirmo reizi, tāpēc gatavojas un gaida notikumu ar lielu entuziasmu un prieku.

Saieta tēma ir zeme. Tā caurvīs gan saieta garīgo kulmināciju daudzinājumu, gan ievirzes (nodarbības). Nedēļas garumā dalībniekiem tiks piedāvātas vairāk nekā 50 ieviržu dažādiem vecumiem un interesēm. Piemēram, bērni dosies pārgājienos, muzicēs, radoši darbosies, 3x3 kustības izveidotājas Līgas Rupertes un Māras Tupeses vadītais ģimeņu seminārs, Daces un Jāņa Vītolu vadītajā ievirzē dalībnieki iepazīs sevi caur folkloras mantojumu, arī kā daļu no Visuma, Inese Krūmiņa dos izpratni par latvisko gada ritu, Ansis Bogustovs rosinās domāt un saprast politiskos procesus utt.

Nodarbības vadīs arī vietējie rūjienieši, savu amatu meistari. Būs tautisko brunču šūšana, novada mācība  metālkalšana, gleznošana u.c. ievirzes. Vakaros paredzēta plaša programma ar pašdarbnieku, brīvā mikrofona un citiem koncertiem, sporta aktivitātēm, vakara viesiem, nīkšanu (sadziedāšanos) un dančiem.

Saiets aptvers visu pilsētu. Dalībnieku apmešanās plānota gan vairākās Rūjienas vidusskolas ēkās, gan bērnudārza telpās. Ievirzes un dienas pasākumi notiks vidusskolā, vakara pasākumi – koncerti, tikšanās, nīkšana un danči – kultūras namā.

Rūjiena ir sena un stipra vieta. Vēsturiski novads ir Latvijas brīvās zemniecības šūpulis, šeit sākās zemnieku brīvlaišana, un šeit vēl joprojām stāv pirmās Latvijā no muižas izpirktās mājas, te likts pamats Ziemeļlatvijas armijai. Te daudz krāšņu dabas un tūrisma objektu un interesantu vēstures liecību: piemineklis Tālavas taurētājam, Livonijas ordeņa pilskalns, Japāņu istaba, senās Imantas dzirnavas ar ūdenskritumu un smilšakmens ieža atsegums pie Jeru muižas, gleznainie Rūjas līči, kas caurvij pilsētu, utt.

Otrs šī gada saiets notiks Salacgrīvā no 23. līdz 30. jūlijam.

Vairāk informācijas www.3x3.lv.