„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju mobinga upuru atbalstam

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 21. līdz 27. februārim rīko informatīvo akciju “Es izvēlos runāt”, kuras mērķis ir sniegt atbalstu cīņā pret jebkura veida neiecietību jeb mobingu un palīdzēt tās atpazīšanā un seku mazināšanā. Akcijas mērķis ir informēt, kur vērsties pēc palīdzības mobinga gadījumā.

 Par neiecietību jeb mobingu tiek dēvēts psiholoģiskā terora veids, kad viens vai vairāki klasesbiedri sistemātiski naidīgā un neētiskā veidā vēršas pret savu vienaudzi. Neiecietība var būt fiziska, verbāla, sociāla (ignorēšana, nedraudzēšanās).

 Prevencija jeb neiecietības novēršana jau laicīgi ir pats spēcīgākais ierocis pret neiecietību, veidojot izglītības iestādēs draudzīgu, drošu un pieņemošu vidi, kas atbalsta katru audzēkni, novēršot iespēju paust neiecietību, nopietni reaģējot uz jebkuriem signāliem par izsmiešanu, nodrošinot pieaugušo iesaistīšanos, ja bērni saskārušies ar ņirgāšanos, norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Dace Āķe. 

 Akcijas laikā ikvienam ir iespēja zvanīt uz Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111 un ziņot par vardarbības gadījumiem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju.

 Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti.