„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Dace Melbārde šonedēļ dosies darba vizītē uz Latgali

Gatavojoties Latgales kongresam, ar kuru šogad 4. maijā aizsāks Latvijas simtgadi ne tikai Latgales pašvaldībās, bet visā Latvijā, kultūras ministre Dace Melbārde šonedēļ dosies darba vizītē uz Daugavpili, Krāslavu un Rēzekni. Vizītes laikā plānotas darba tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem un dažādām institūcijām, kā arī semināri par Latvijas valsts simtgadi un tikšanās ar iedzīvotājiem.

 19. janvārī kultūras ministre viesosies Daugavpilī un Krāslavā, kur tiksies ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku. Visi interesenti ir aicināti uz Simtgades semināriem, kas notiks plkst. 12.30 Vienības namā, Daugavpilī un 18.30 Krāslavas domes telpās.

 Savukārt 20. janvārī ministre tiksies ar prāvestu Jāni Buli, kā arī ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un Latgales kongresa darba grupu, lai pārrunātu ar simtgadi saistītus jautājumus.

Vizītes noslēgumā plkst. 14.30 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā ministre tiksies ar Latgales reģionālajiem medijiem. 

Latvijas valsts simtgadi atzīmēs no 2017. līdz 2021. gadam, lai aptvertu un pilnvērtīgi izstāstītu mūsu valsts veidošanās stāstu. Latgales kongress šī gada maijā būs viens no centrālajiem simtgades svinību atklāšanas notikumiem.

 „Latgales kongress bija svarīgs priekšnoteikums ceļā uz Latvijas valsts dibināšanu. Tieši šajā kongresā latgaliešu priekšstāvji nolēma atbalstīt Latvijas autonomiju, uzsverot, ka Latgale ir viens no Latvijas vēsturiskajiem novadiem un latgalieši ar savu īpašo kultūras identitāti ir neatņemama Latvijas daļa. Latgales kongresa simtgades pasākumi aizsāks stāstīt Latvijas veidošanās stāstu, aicinot apzināties latgaliešu spēku, kā arī potenciālu Latvijas valstiskuma kontekstā,” Latgales kongresa nozīmi uzsver kultūras ministre Dace Melbārde.