„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Aicina izvirzīt skolotājus „Ekselences balvai”

Gandrīz ikviens zina izcilu pedagogu, ar kuru var lepoties un kura mācību stundas tiek apmeklētas ar aizrautības pilnām acīm un prieku. Latvijas Universitāte (LU) aicina izvirzīt progresīvus un lieliskus bioloģijas, fizikas, ķīmijas, matemātikas un ekonomikas skolotājus „Ekselences balvai”, līdz 16. janvārim aizpildot īsu elektronisko pieteikumu: ej.uz/ekselencesbalvaVI. Laureāti saņems LU mecenātu sarūpētu naudas balvu 1400 eiro apjomā.

 „Ekselences balvas” pasniegšanas sarīkojums notiks jau sesto gadu. Tajā pozitīvā gaisotnē inovatīvām idejām bagāti skolotāji vadīs mācību stundu. Šajā pasākumā plašai sabiedrības daļai būs iespējams pārliecināties par to, ka Latvijā ir daudz izcilu skolotāju, kuri vada jēgpilnas, saistošas un aizraujošas mācību stundas.

 Iepriekš šī balva tika pasniegta dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem, bet šogad to varēs iegūt arī ekonomikas skolotājs.

 Lai izvirzītu skolotāju „Ekselences balvai”, līdz 16. janvārim jāaizpilda e-pieteikums, īsi aprakstot, kāpēc tieši šis skolotājs ir pelnījis saņemt balvu. Labākie pretendenti tiksies klātienes kārtā – finālā, kurā vadīs mācību stundu skolēniem, demonstrējot efektīvus, produktīvus, radošus paņēmienus un gūs inovatīvas idejas turpmākajam darbam, vērodami citu pretendentu veikumu.

 1400 eiro katram balvas ieguvējam nodrošinās Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, AS „Swedbank”, AS „Latvijas valsts meži” un SIA „Metrum”.

 Pasākumu „Ekselences balva” organizē LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs (iepriekš – Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs) sadarbībā ar LU Fondu un Valsts izglītības satura centru.