„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī iedegsies galvenā svētku egle

Sestdien, 3.decembrī, Daugavpils centrā, Vienības laukumā, tiks iedegta galvenā pilsētas svētku egle.

Pirms svinīgā notikuma jau no paša rīta Vienības laukumā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs – slidot, vizināties karuseļos, apmeklēt Ziemassvētku tirdziņu, aplūkot dzīvnieku sētu utt. Plkst. 16:00, pirms svinīgā egles iedegšanas brīža, visi tiek aicināti noskatīties pamācošu Ziemassvētku uzvedumu „Jenota pirmie Ziemassvētki”, kurā rosīsies aktīva un zinātkāra jenotu ģimenīte. Izrādes varoņi kopā ar bērniem interaktīvā veidā mēģinās noskaidrot, kas ir Ziemassvētki, kā tos svinēt, kā izskatās eglīte un rūķi. No plkst. 16:00 durvis vērs arī Rūķu namiņš, kas savus apmeklētājus priecēs līdz 8.janvārim (katru dienu plkst. 12:00 – 19:00, 31.decembrī plkst. 12:00 – 15:00, 1.janvārī plkst. 14:00 – 17:00). Savukārt jau par tradīciju kļuvušās meistardarbnīcas kopā ar Bērnu un jauniešu centra „Jaunība”, Poļu, Lietuviešu, Vācu, Ukraiņu, Krievu un Baltkrievu kultūras biedrību, zinātkāres centra “Zinoo”, biedrības „Atmiņu lāde” un Daugavpils pilsētas jauniešu domes rūķiem no 17.decembra norisināsies Vienības namā (bijušā grāmatu veikala „Globuss” telpās). Sīkāka informācija par meistardarbnīcām atrodama www.kultura.daugavpils.lv.

Bet plkst. 17:00 norisināsies svētku kulminācija, kad salavecītis kopā ar pilsētas mēru atklās maģiskos vārdus, kas palīdzēs svētku eglei iedegties visā krāšņumā.