„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī notiks Latgales Nūjošanas festivāls

Sestdien 10. decembrī, Daugavpilī notiks Latgales Nūjošanas festivāls.  Festivālā tiek aicināts ikviens, gan jauns, gan vecs, gan ar pieredzi nūjošanā, gan bez, visi kam patīk būt aktīviem un gūt pozitīvas emocijas un baudīt endorfīnus!

Nūjošana ir sen atpazīstama Latvijā, jo oficiāli tā tika ievesta Latvijā 2008. gada 11. janvārī brīdī, kad Latvijas Tautas Sporta asociācijas (LTSA) parakstīja līgumu ar Starptautisko Nūjošanas federāciju (INWA)  un ir sākusi aktīvi darboties sagatavojot Nūjošanas Instruktorus un Gidus un vadot masu pasākumus visa Latvijā, informē Latvijas Tautas sporta asociācijas Projektu vadītājaKatrīna Gorbatenkova

Par Nūjošanas ieguvumiem var lasīt daudz bet vislabāk to būtu izmēģināt pašam.

Š.g. 10. decembrī, Daugavpilī notiks  Latgales Nūjošanas festivāls.

Tikšanās vieta: Parādes ielā 1, Daugavpilī ( Daugavpils Universitātes jaunais korpuss)

Reģistrācija no pl. 11:30 – 12:00  (būs iespēja saņemt nūjas bezmaksas uz pasākuma laiku).

 Festivāla laikā būs pieejama plaša programma:

  1. Nūjošanas tehnikas apmācība iesācējiem;
  2. Nūjotājiem ar ieredzi tiks piedāvāts nūjošanas distances 5 vai 8 km;
  3. Ātrgaitas sacensības pa apli 2,52 km 40 minūšu laikā nonūjotie kilometri.

 Pasākuma laikā tiks piedāvāta iespēja izmērīt asinsspiedienu, saņemt informāciju par pareizu uzturu un fizisko aktivitāšu nozīmi, ka arī sasildīties ar tasi tējas un iespējams kaut ko laimēs no atbalstītāju balvu fonda.

Aicinām visus iedzīvotājus nebaidīties no laika apstākļiem, tie būs garantēti labie, jo

patiesībā nūjot var un ir ieteicams visu gadu, bet jāatceras par laika apstākļiem atbilstošu apģērbu. Tā virsējam slānim jābūt no materiāla, kas pasargā no vēja un lietus; tam seko vidējais slānis, kas nodrošina siltumu un ventilāciju. Visbeidzot, iekšējam apģērba slānim jābūt no materiāla, kas labi izvada sviedrus un kontrolē gaisa cirkulāciju, lai āda saglabātos silta un sausa.

 

Dalība pasākumā bezmaksas!!!

 

Papildus informācija un pasākuma plakāts  www.sportsvisiem.lv