„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Ķirbju audzētājus aicina pieteikties 11. „Latvijas lielākā ķirbja čempionātam”

Jau vienpadsmito gadu pēc kārtas ar spēkavīru palīdzību Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks svērti raženākie Latvijā izaugušie ķirbji „Latvijas lielākā ķirbja čempionātā”. Tāpēc čempionāta organizētāji aicina pieteikties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram šosezon izdevies savā dārzā izaudzēt iespaidīga izmēra ķirbi. Pieteikties čempionātam vēl iespējams tikai vienu nedēļu – līdz 19. oktobrim.

Lai piedalītos jau par tradīciju kļuvušajā čempionātā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru jānorāda pieteikuma anketā, kas aizpildāma šeit. Pieteikties iespējams arī zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi „Pieteikums konkursam „Latvijas lielākā ķirbja čempionāts”. Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi.

 „Mēs varam tikai apbrīnot cilvēku pacietību un rūpes, kas tiek veltītas šo milzīgo dārza ogu audzēšanā ik gadu! Iznākums vienmēr ir liels pārsteigums gan pašiem audzētājiem, gan arī skatītājiem. Tāpēc mēs ar nepacietību gaidām, vai jauni rekordi tiks sasniegti arī šogad. Iepriekšējā gada uzvarētājai dagdēnietei Innai Kozlovskai izdevās izaudzēt 165,5 kilogramus smagu ķirbi. Šogad ķirbju gads padevies ražīgāks nekā pērn, tāpēc ļoti iespējams šogad tiks sagaidīts jauns rekords,” stāsta „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris, papildinot, ka pēc rekordistu un uzvarētāju noskaidrošanas, arī šogad ķirbji tiks pasniegti Zooloģiskā dārza iemītniekiem pusdienās.

 Vienpadsmitais „Latvijas lielākā ķirbja čempionāts” norisināsies 25. oktobrī plkst. 11.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā.