„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ģimene vēlreiz lūdz palīdzību Vadima ārstēšanai!

Petkunu ģimene Krāslavā vēlreiz lūdz palīdzēt viņu dēlam Vadimam, kurš izmisīgi cīnās ar ļaunu slimību – limfoleikozi jeb asins vēzi, turklāt diezgan retu šīs slimības paveidu, kas grūti padodas ārstēšanai. Vienīgā cerība puisim ir kaula smadzeņu transplantācijai, taču pagaidām izietais ārstēšanas kurss nav devis vēlamo rezultātu.

Viņa māmiņa Marina ir bezgala pateicīga ikvienam, kas atsaucās un finansiāli atbalstīja ģimeni grūtā brīdī, jo tikai kopīgiem spēkiem bija iespēja iegādāties ļoti dārgos preparātus slimības ārstēšanai.

Tā kā ārstniecības iespējas Latvijā ir izsmeltas un puisim nevar palīdzēt ar Latvijā pieejamo ārstniecību, Latvijas ārstu konsīlijs ir lēmis atbalstīt ārstēšanos ārzemēs, taču valsts diemžēl to neapmaksā. Ārstniecības kurss Vācijas Charite klīnikā izmaksā 52 990 eiro. Tā ir ļoti liela summa, taču no tās ir atkarīga jaunā cilvēka dzīvība.

Iespējams, ar to pietiks, lai Vadima veselība uzlabotos un viņš varētu veikt sarežģīto operāciju. Donors kaulu smadzeņu transplantācijai jau esot atrasts starptautiskajā donoru tīklā, pašu operāciju plānots veikt Viļņā. Turklāt operāciju apmaksā valsts, bet līdz tai puisim vēl jātiek.    

Vadimam ir 22 gadi, iesāktas studijas Daugavpils Universitātē programmēšanas jomā, ir vecāki, 11 gadus veca māsa un brīnišķīga draudzene. Ģimene dzīvo Krāslavā. Viss būtu lieliski, ja vien pērn pavasarī Vadimam nebūtu parādījusies temperatūra, nogurums un palielināti limfmezgli. Izmeklējumi pie ārsta atklāja pašu ļaunāko - asins vēzi. Līdz tam Vadims par veselību nebija sūdzējies, dzīvojis veselīgi, ne lietojis alkoholu, ne smēķējis, bija apzinīgs students, regulāri sportojis.

Tad sākās gadu ilgā cīņa ar slimību un ārstēšanās slimnīcā Rīgā, kas diemžēl nav devusi rezultātus, zāles nav spējušas slimību apturēt.

Pašlaik ir atvērts konts labdarības fondā Ziedot.lv, kur ikviens var sniegt savu palīdzību Vadimam. Ziedojumus var pārskaitīt arī uz Vadima mammas kontu: LV72UNLA0050002804601, Marina Petkune, p.k.: 061171-12426.

Palīdzēsim kopīgiem spēkiem Vadimam uzvarēt slimību!